لوگوکتیبه ناجی افقی با متن سفید

مدیریت استراتژیک

مدیریت استراتژیک

۰۲/۱۷/۱۴۰۴

راهنمای مطالعه

آینده شناسی : فرآیندی است که به پیش بینی چندین رویداد مختلف در آینده می پردازد .
آینده پژوهی و مدیریت استراتژیک :
مفهوم مدیریت استراتژیک و آینده پژوهی هر دو درباره شناسایی پیچیدگی ها و پویایی های برخاسته از محیط های سازمانی و نیازمندی های مدیران برای تصمیم گیری در چنین محیطی بحث می کنند . با نگاه مختصری به نقش آینده در طراحی و تصمیم گیری ، می توان به اهمیت آینده پژوهی در مدیریت پی برد . مفهوم مدیریت استراتژیک خود به واسطه درگیری در محیط سازمانی مفهوم سازی شده است .
هدف مدیریت استراتژیک ساخت فوق فعال آینده است ، بحث در باره تاکید است بر آینده ، به اهمیت آینده پژوهی در مدیریت اشاره دارد . آینده پژوهی و مدیریت استراتژیک به عنوان دو وظیفه اصلی مدیریت از چالش های بزرگ مدیران در دهه های اخیر می باشد .

اهداف آینده پژوهی :

  1. حدس وقایع احتمالی
  2. ارزیابی آینده حتمی انسان
  3. انتخاب آینده مطلوب

انواع آینده پژوهی:

  • آینــده محتمـــل: احتمـــــالاتـــی که با توجــه به محدودیت هـــای عــدم قطعیت ممکـــن است اتفاق بیافتد.
  • آینده احتمالـــی: سناریوهـــا و احتمــالاتی که احتمال وقوع آن ها وجود دارد.
  • آینده ممکن: گسترده ترین طیف سناریو هــا ، شامل همه احتمالات می باشد.
  • آینــــده ترجیحـــی: چــشــــم انــــدازی که در مـــورد احتمــــــالاتی که داریم ، می خواهیــــم به واقــعیت تبدیل شوند.

آینده پژوهی(Futures Studies)

آینده پژوهی شامل مجموعه تلاش ها یی است که با جستجوی منابع ، الگوها و عوامل تغییر یا ثبات ، به تجسم آینده های بالقوه و برنامه ریزی برای آن ها می پردازد .
آینده پژوهی بازتاب دهنده چگونگـی زایش واقعیت (( فردا )) از دل تغییر ( یا ثبات ) ( امروز ) است . آینـــده پژوهــــی برابر عبـــــارت انگلیسی(Futures Studies) است. واژه جمع ((Futures))به این دلیل استفاده شده است که با بهره گیری از طیف وسیعی از روش ها و به جای تصور (( تنها یک آینده )) به گمانه زنی های نظام مند و خرد ورزانه ، در مورد نه تنها یک آینده بلکه چندین آینده متصور مبادرت می شود .
موضوعـــــات آینده پژوهی در برگیرنده گـــونه هـای (( ممکن )) ، (( متحمل )) و (( دلخواه )) برای دگرگونی از حال به آینده هستند . آینده پژوهی دیدن هر چیز قبل از وقوع آن است. بحران ها به جز در موارد نادر علائم هشدار دهنده ای را قبل از وقوع از خود بروز می دهند .
مدیران نباید به راحتی از کنار این علایم هشدار دهنده عبور کنند . البته بعضی از آن ها نشانه ها را احساس نمی کنند چون وقایع آینده برایشان اهمیت ندارد . خلاصه این که مدیران می توانند با انجام آینده پژوهی ، علایم اولیه خیلی از بحران ها را پیش از وقوع آن ها درک و آن را مهار می کنند . آینده شناسی : مطالعاتی چند رشته ای و فرا رشته ای است که به منظور شناخت وضعیت ممکن یا مطلوب یک جامعه در آینده صورت می گیرد .

هلدینگ کتیبه ناجی

هلدینگ کتیبه ناجی با دو دهه فعالیت درخشان در حوزه های برندینگ، کوچینگ، اجاره بیلبورد و دیجیتال مارکتینگ یکی از موفق ترین شرکت های بیزینس کوچینگ در ایران است.

تمامی محتوای مندرج در این سایت متعلق به هلدینگ کتیبه ناجی بوده و تحت حمایت قوانین حق کپی رایت جمهوری اسلامی ایران و مقررات بین‌المللی مربوطه می‌باشد.

توسعه کسب و کار (Business Development)

توسعه کسب و کار، تجارت و نظریه سازمانی که هدف آن ایجاد ارزش بلندمدت برای یک سازمان، از طریق مشتریان، بازار و ارتباط فردی می‌باشد و مستلزم فرایندهای توسعه و پیاده‌سازی فرصت‌های رشد در داخل و بین سازمان‌ها است.

ما بر اساس شرایط بوم‌شناسی کشورمان و ریشه‌یابی عناصر پیدایش کسب و کار از دیرباز، مدل نوین بر اساس علم نوین مدیریت مقصد که مخفف (DM) Destination Management می‌باشد که تمامی اقدامات و شناخت‌ها، بررسی‌ها، تحلیل‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و استراتژی‌ها بر اساس تعریف و انتخاب مقصد نهایی Final Destination شکل می‌گیرد و به جای مدیریت فرآیندها، ما در این تئوری نوین اهداف و نهایتاً مقصد را مدیریت می‌کنیم که این خود یکی از چهار نظریه علم ایجاد شده توسط هلدینگ کتیبه ناجی برای ایجاد توسعه کسب و کار به بهترین شکل می‌باشد.

که برای فهم بهتر، این چهار مرحله را معرفی و بررسی می‌کنیم:

مدل چهار مرحله‌ای برنامه‌ریزی استراتژیک نوین (NSM)

1.مرحله اول: مبدا شناسی با استفاده از تکنیک‌های علم نوین (TLS)

2.مرحله دوم: مقصد شناسی با استفاده از تکنیک‌های علم نوین (DM)

3.مرحله سوم: روش‌شناسی با استفاده از تکنیک‌های علم نوین (SM)

4.مرحله چهارم: ابزارشناسی با استفاده از تکنیک‌های علم نوین (BM)

جدیدترین و بهترین تعریف

شناخت اولیه در گام نخست و همیشگی و مداوم در گام‌های بعدی از قوت‌ها ، ضعف‌ها، فرصت‌ها و تهدید‌ها با استفاده از ماتریکس (SWOT) و شناخت تعریف اهداف و مقصد (توجه داشته باشید فقط یک مقصد) با یافتن روش‌های نوین و کاربردی ضمن پژوهش مداوم متناسب با ابزار‌های موجود (و در صورت لزوم یافتن و ساختن با ابزارهای لازم ).

سپس با توجه به این مدل از ایجاد توسعه کسب و کار، ما همواره در یک سیکل دائمی پژوهش می‌کنیم، هدف‌گذاری می‌کنیم، روش‌های ابداع یا پیدا می‌کنیم و اقدام می‌کنیم.

و اما اقدام، که خود نیز داستان منحصر به خود را دارد

بر اساس مدل نوین (چرخه خدائی) می‌توان آن را موثر و فزاینده کرد. در زیر به طور خلاصه به معرفی آن می‌پردازیم:

استراتژی (Strategy)

برنامه‌ریزی (Planning)

رهبری (Leadership)

اقدام (Action)

تداوم (Continuity)

این چرخه، زمینه‌ساز بهبود مستمر (continuous improvement) است

که خود پیش‌نیاز توسعه کسب و کار است. باز به طور خلاصه به معرفی تعریف از آن می‌پردازیم:

استراتژی:

اولین گام استراتژیک در ایجاد توسعه کسب و کار BMC یا بیزینس مدل کانواس می‌باشد که هر یک از ۳ حرف دربرگیرنده مفاهیم مختص به خود می‌باشد:

B (کسب و کار) (Business): مفاهیم کلیدی: فلسفه، چرایی، چیستی، ایده، انگیزه اولیه

M (Model مدل): مفاهیم کلیدی: بنچ‌مارک، تحقیق، آنالیز، دانش فنی، مزیت منحصر به فرد

C (Canvas) بوم: مفاهیم کلیدی: ژئومارکتینگ، زنجیره ارزش، منابع، CRM، ساختار

برنامه‌ریزی 2(STP):

دومین گام از ایجاد توسعه کسب و کار برنامه‌ریزی 2(STP) می‌باشد که به صورت زیر است:

S: خودشناسی و مدیریت خویش (Self Management) & طبقه‌بندی و بخش‌بندی (Segmentation)

T: هدف‌گذاری و هدف‌شناسی (ُTargeting) & بالاترین هدف، شناخت و سازگاری (Top Target)

P: روش ها (روش‌ها) و ابزار‌های ترویج و رشد (Pro Motion) & جایگاه‌یابی (Positioning)

رهبری CCS

C: بررسی (Checking): مفاهیم کلیدی: منابع، آمیخته برندینگ و اجزای برند، بازار‌ها، رقبا، مشتریان، مصرف‌کنندگان

C: کنترل (Control): مفاهیم کلیدی: فرایند‌ها، دستورالعمل‌ها، استانداردها، منابع و دیگر موارد بالا

S: نظارت (Supervision):  مفاهیم کلیدی: برنامه‌ریزی ۹ گانه (ابعاد مارکتینگ)، 5M، 5P، و کلیه موارد بالا

اقدام:

که شامل مراحل ۶ گانه زیر می‌باشد:

1.آموزش و کوچینگ مستمر

2.ورود به بازار

3.اجرای کمپین‌ها و برنامه‌ها

4.مدیریت و انجام مذاکرات

5.برگزاری رویدادها

6.تهیه گزارشات جامع

تداوم:

حضور همیشگی و رو به افزایش (کمی و کیفی) در بازار و ساختن و ایجاد و رسیدن به: ((برند برتر و برند محبوب)) با استفاده از مدل چهارگانه برندینگ کتیبه ناجی.

بدیهی است با رعایت گام‌به‌گام این موارد و عمل به آن‌ها که بر اساس ۵ علم نوین در زمینه توسعه شخصیتی و کسب و کار می‌باشد، که حاصل بیشتر از ۳ دهه پژوهش و مطالعه مداوم ((دکتر خدائی)) می‌باشد، که این خود معرف مزیت رقابتی هلدینگ کتیبه ناجی می‌باشد.

چرا که تنها ارائه‌کننده این علوم، تئوری‌ها، روش‌ها و برنامه‌های نوین توسعه شخصیتی و کسب و کار هلدینگ کتیبه ناجی می‌باشد.